Analytics

2012-07-22

Xues mors jobb

Jag har aldrig riktigt förstått vad Xues mor gör och bara fått förklarat att hon jobbar med gamla människor. Någon typ av äldrevård tänkte jag, men så fick jag chansen att besöka hennes jobb. Det är tydligen Kinas officiella företag för vad de anser som finaste konst, och det är bara (som jag förstod det) seniorkonstnärer och pensionärer som lär upp andra, som anlitas. När officiella statsbesök kommer till Kina, är gåvorna som ges härifrån. De hade två sektioner av konst som jag fick se, en där man får lov att köpa, och en som enbart är som uppvisning vid finare besök. Utställningarna såg ut som museum, och måste tveklöst berömmas. Priset på det som gick att köpas ska inte föraktas. Tänk att 0,5 liter Coca cola i snabbköpet kostar 3 kronor, och en tavla härifrån ~40 000 kronor, så får ni ett bra perspektiv.

No comments:

Post a comment