Analytics

2012-07-22

Restauranger och butiker

En smart sak här är att nästan alla restauranger har sin personal med öronsnäcka-walkie talkie. När man anländer får de direkt svar på om det finns bord, samt att någon ser till att anvisa en. Ordrar läggs direkt in i en liten handdator, och det hela går smidigt. Allt man mer kunde önska sig är lite fler leenden. Det är inte helt ovanligt att se någon med ett ansiktsuttryck som ger intryck av att det absolut värsta i hela världen som kan ske, är vad som sker dem just nu.

De som serverar maten ofta har en liten plastbit ungefär vid hakan, tänk nedre delen på en gammal riddarhjälm, som skyddar maten mot deras andningar. Det är såklart väldigt bra ur hygienisk synpunkt, men lite kul är det att i samma ögonblick maten serveras så hugger alla in med sina pinnar - det gäller att inte ha allt för stark bacillskräck, utan kunna leva med "dubble dip".

Att gå in i butiker kan också för en svensk kännas livsfarligt. Folk från USA gnäller ibland över att vi inte är tillräckligt serviceinriktade, dvs man får gå i lugn och ro och be om hjälp när man vill ha istället för att direkt bli påhoppad som i USA. Dock är USA brädade så det står härliga till, här vågar man knappt titta på något eller ens stanna till en halv sekund, för då får man direkt ett par anställda som börjar prata med en. Tittar man på skor har man snart 2-3 personer som är involverade och slänger fram par efter par - utan att man direkt får en chans att själv se sig för. Mitt tips, som jag kom på är att sätta på sig första bästa par de visar och sedan "gå runt och känna" - dvs titta i lugn och ro vad mer som finns :)

No comments:

Post a comment