Analytics

2012-07-30

Overkligt

Livet känns just nu oerhört overkligt. Efter 4,5 veckor i Kina, veckor med främmande språk och nya släktingar som alla var oerhört generösa och gästvänliga, så har det hela nu efter hemkomst blivit som en dröm. Jag känner som jag saknar något i mig, känner mig förvirrad och vet inte riktigt vad jag vill. Xue fick höra om att hon möjligen kan jobba för Handelskammaren, men då är det Stockholm som gäller. Ska jag vara helt ärligt, så måste jag bo i en hätsk stad så aldrig i livet att jag skulle välja Stockholm över Beijing. Tankar far genom huvudet om hur det skulle vara att köpa upp en siheyuan (dvs husen som ligger mellan gatorna vars namn är mycket mer berömda hos oss - hutonger) och göra en totalrenovering med svensk byggstandard så man överlever både vintrar och somrar. Där kan man få både tystnaden från Sverige, och vimlet från Beijing.

Som alltid bleknar minnen med tiden, och man finner sig åter...

No comments:

Post a comment