Analytics

2011-11-19

Sisters of Mercy, Lund 2011-11-19

Strobot fladdrar snabbt sitt mörkerljus. Röker fyller näsborrarna. Basen går genom kroppen. Med slutna ögon känner jag ljudets tryckvågor och människornas tryck hit och dit medan jag med slutna ögon innjuter och hoppar upp och ned, sida till sida. Transaktigt fast i ett lyckligt ögonblick utan andra intryck.

Sisters of Mercy spelade på Mejeriet i Lund, och givetvis drogs jag dit. De lyckades sälja slut vilket tveklöst märktes. Klientelet de drog var dock roligt, trots mina 37 sol invictus kände jag mig ung. Hårmängden i lokalen var begränsad, skinande reflektioner från ringar fler, magar och höfter alla större än när det sist begav sig för Sisters, sådär för 20 år sedan. Antar att jag redan på den tiden hoppade runt med säkerligen 2/3 av alla som var där idag.

Som den festprisse jag brukade vara, studsbollen på dansgolvet, blev jag överlycklig av att finna Peter mitt på scengolvet, en av mina två studsbollshjältar! Så tillsammans skakade vi de lurviga tills svetten lackade. Behöver jag sen säga vad som gällde, Klas? Även utan dig vid min sexa begav det sig längst fram till mitten. Gamla traditioner dör långsamt! Inte lika slank som förr, men minst lika hal, så inga problem!

Roligt att sångaren Andrew Eldritch, som nog fått i sig mer rök än en sotare, även nu stod med en cigarett i handen genom hela konserten - utan att någonsin tända den. Som sagt, gamla traditioner dör långsamt.

Nu återstår bara Skinny Puppy och Hocico innan jag har lyckats se alla som jag idag önskar. Skinny missade jag senast eftersom jag då var i Kina, men liksom alla andra gamla godingar kommer de nog åter så fort pengarna tar slut - vi får hoppas de inte är så ekonomiskt lagda.

No comments:

Post a comment