Analytics

2011-07-01

En sådan liten värld - dock med så mycket att fortfarande utforska

Läste om att man funnit en ny indianby i Amazonas djungler. Visst är det oerhört underbart och fascinerande att trots att man så många gånger sagt att allt är uppfunnet, trots att vi har satelliter som konstant övervakar varje del av jorden, och trots att jordens rikedomar har fått människan att exploatera nästan alla hörn - så finner man nya ställen ingen visste om.

När jag jobbade på Historiska fanns det en atlas från troligtvis sent 1800-tal med många vita fläckar över stora områden. Jag älskade att sitta och titta i den. Kanske är det generna som följt med från mitt brittiska blod och den upptäcksresande brodern till systern jag härstammar ifrån runt hundra år tillbaka i tiden? Elefantfoten som min mormor hade som papperskorg, och den lilla figurinen av en afrikanska väckte för mig som barn spänning - även om foten i ärlighetens namn också väckte visst äckel hehe.

No comments:

Post a comment