Analytics

2011-02-13

Historiska museet i Lund

Det jobb som gett mig mest varma känslor i livet är den sommaren jag jobbade på Lunds universitets historiska museum med att katalogisera romerska mynt. Min chef var snäll och lät mig även sitta och tolka inskriptionerna på dem, och jag kommer ihåg att jag sprang till Classicum för att leta djupt i böckerna på det inskriptionslatin jag inte redan lärt mig vid utbildningen. Min chef, Ulla von Wowern, är också den chef som jag varit gladast för genom åren, och varje gång jag går förbi får hon en tanke. För några år sedan när museet byggde sidoingången sökte de sponsorer, och det fick jag såklart bli! Fast tyvärr sitter jag inte riktigt på storsponsorernas plånböcker. Men många bäckar små heter det ju. Sen har jag inte tänkt på det så mycket mer än att jag varit där en gång till vid en Kulturnatt och då insåg hur rejält de har lyckats förändra sig. Så när jag nu läste en högst trevlig artikel om hur de har lyckats vakna från en slumrande dvala, till att bli ett välbesökt museum blir jag jättelycklig. Detta museum är något som verkligen finns i mitt hjärta.

Ett av mina starkare minnen i livet kommer också härifrån. Jag hade min arbetsplats vid det lilla fönstret längst ned till vänster på bilden. En sommardag runt lunch, när jag i vart fall tror att jag var ensam i bygget, tornade sig riktiga åskmoln upp. Hela himlen blev bäckmörk, och både spöregn och åska tog sin tribut över denna mörka men likväl gröna dag då inte en människa kunde anas utöver mig själv.

No comments:

Post a comment