Analytics

2011-01-19

På äventyr i snölandskap

Fjärranslutningen till ett av våra större vindkraftverk fungerade inte, och då vi på kontoret inte lyckades klura ut detaljerna över hur det var uppsatt tänkte vi att Produktions och IT:s kloka huvuden ihop kunde finna lösningen på plats.

Väl där visade det sig att en tät dimma (som hade försvunnit lagom till denna bild togs) gjorde att vi knappt kunde se vindkraftverken alls, så därmed fick vi irra runt till dem ett och ett för att se vilket av dem det var vi skulle till. Farbror Vinter hade gått så hårt åt vägen till vindkraftverken, att det fick bli att fotledes ta sig sista biten över snötyngda fält. På bilden ser ni ungefär halva sträckan. För att dagen inte skulle njutas till allt för stor grad, så bestod marken av en decimeter snö på toppen, en decimeter smältvatten under, och underst lervälling - inte helt graciösa skutt med andra ord.

Halvvägs tillbaka fastnade min stövel mer än vanligt och jag lyckades dessutom trampa ned i en lite bäck som såklart inte gick att se genom snön. Så med dyngsura fötter och med bara en stövel fick min kollega det sadistiska påfundet att passa på att föreviga ögonblicket. Hur kul är det inte med kontorsnissar som går ned sig under äventyr i verkligheten?

Som bonus såg vi 21 stycken rådjur en liten bit bort!

No comments:

Post a comment