Analytics

2010-11-02

Hur får man en låt ur skallen?

En bekant drog med mig till Doc Lounge på Mejeriet och såg filmen When You're Strange om The Doors. Måste säga att det var en riktigt rejält välgjord och medryckande dokumentär. Har ni chansen så ta och se den även om The Doors inte skulle vara någon direkt favorit.

Dock... satans Anna-Karin, nu har jag inte lyckats få People are Strange ur skallen trots att det är över en vecka sedan! Påminner mig om när jag var tre veckor i Rom. Vi hade ingen radio, och inget annat som gav någon musik ifrån sig. Så efter att en sjöng någon gammal barnsång blev effekten att den satt den tre veckor ut. Hispan var inte långt ifrån då och jag måste ha nynnat oftare på den än vad syrran lät "Min kära lilla ponny" samt "Lilla fisken han simmar" strömma ur stereon. Fast jag lär väl haft min tid då jag själv inte var långt bort från att bli strypt, då med Trazan och Banarne samt Kåldolmar och kalsipper. Inte för att man själv kommer ihåg att jag spelade det ofta :-)

1 comment:

  1. Lösning: Lyssna på musiken till Inception (Zimmer), specielt nr 3 och nr 7. Om inte det hjälper har ju Prokofijev skrivit en och annan käck truddilutt som också sätter sig som en smäck, t ex "Rome&Julia", "Kärleken till de tre apselsinerna" eller någon av hans andra symfonier, stråkkvartetter e t c. Eller varför inte Stravinskijs "Våroffer" eller "Eldfågeln"? ;)mvh ak

    ReplyDelete