Analytics

2010-05-17

Shenyang Zoo

Shenyangs zoo har väldigt dåligt rykte. Orsaken är att de som ägde det lät djuren svälta, och efter att ett tiotal tigrar hade svultit ihjäl utdelades fängelsestraff och staten tog över istället. Detta var för sådär ett halvår sedan. Idag kan man se att de bygger rejält, och mycket förbättras även om man fortfarande kunde se på vissa ställen hur små burar som funnits och till liten del fortfarande finns.

Zooet hade en vilddel där man åkte med buss igenom, och en vanlig zoodel.

Även om man är en ståtlig vit tiger går det, bevisligen, inte alltid att se ståtlig och farlig ut.

En kul detalj som jag märkt är att de aldrig har fula högtalare hängande vare sig här eller på sina museum, istället döljer man den i olika anordningar på gräsmattorna. På vissa ställen har det sett ut som små gröna jordklumpar, och på detta stället såg det ut som små svampar. 

En sak som fick mig att skratta till rejält var när jag såg att en elefanthane uppskattade den klassiska musik som spelades över hela zooet. Först trodde jag han kliade sig mot en stolpe, men sen insåg man att han rörde sig fram och tillbaka i takt. Så högde han ett ben, och ibland sin snabel. Tja, varför kan inte de uppskatta dans lika mycket som vi?

Shenyang 2010-05-16

No comments:

Post a comment