Analytics

2010-05-07

Longji - Kinesiska alperna

Efter de långhårigas by bar turen vidare till risodlingar på över 1000 meters höjd. Tyvärr var det dålig sikt på grund av tät dimma, så utsikten var inte vad den skulle vara, men det var likväl väldigt vackert att se ut över de dalar man kunde och se hur varje liten meter utnyttjats till att släta till marken så att det gick att odla. Många av husen hängde ut i tomma luften och stöttades bara upp av stora trädpålar som tog jord ett antal meter nedanför. Mellan alla husen gick små stenvägar och stentrappor - och ibland små stengångar över fall. Fråga mig inte hur de lyckades ta sig till alla sina olika risterasser.

Långt där uppe såg jag en kull ankungar. Första tanken var att det måste vara bra att vara så skyddade där, men tanke två var att få dem att flyga bort snabbast möjligt innan de gick och blev mat åt någon bybo.

En kär gammal dam satt i ett skrymse och pysslade med diverse, en lyckligare människa får man nog leta efter så som hon log och skrattade. Titta bakom henne på den lilla vovven. När den hörde sitt namn började svansen vifta, men den kunde likväl inte slita sig från den otroliga utsikten som den hade.

Longji 2010-05-05

No comments:

Post a comment