Analytics

2010-05-17

Kinesisk öl och galla

Kinesisk öl förvånar. Den är faktiskt riktigt god, klart godast jag provat som är producerat utanför Europa. Godast enligt mig har varit Qingdao (Tsingtao kan den också heta) och ska tydligen gå att beställa via Systemet.

Jag var ute och festade med ett helt gäng kineser. Det roligaste var när jag sa att jag ville dricka kinesisk öl, och bad dem beställa åt mig, och de kaxigt förklarade att i Kina dricker man en hel 50 cl öl ensam!!! Oj oj oj då... Tilläggas att det är mellanöl... Behöver jag säga att de hade svårt att komma ens i närheten av vad man själv drack - och tyckte var normalt?

Sen besökte vi puben och jag fick smaka deras risvin, otroligt mycket bättre upplevelse än den gången jag provade japanskt dito. Åter igen var de kaxiga och lärde mig "galla", vilket betyder "botten upp", vilket ju inte är vidare främmande sed för oss. Oerhört lättdrucken (stod 40% på flaskan) må jag säga. Behöver jag säga hur det gick? De andra klarade vars en nubbe och började känna sig skakiga, så jag fick resterande 150 ml flaska till mig. Stackars små. Som svensk blev man inte mer än salongsberusad av det hela.

Sen drog de iväg mig till karaoki. Hur det gick där ska vi inte nämna ;) Visst är det lite småkul att om man "galla" för mycket får man se galla.

Shenyang 2010-05-15

No comments:

Post a comment