Analytics

2010-05-13

Dagens ungdom...

Världen närmar sig verkligen sitt slut. Dagens ungdom följer inte längre de traditioner som gjort oss gott, utan är degenererade. Numera är det nästan bara gamla människor som harklar sig som få jag hört och spottar överallt. De unga får man skämmas över att de inte hedrar sådant.

Jag såg månadens malaj, i mitten av en femfilig väg var det ett flera kilometer långt spikrakt staket. Där stod en ensam man och med en roller i handen fixade till färgen... stackars sate!

Disciplinen i trafiken kunde tveklöst varit bättre. Än så länge är Beijing den stad där de kört i särklass bäst. Det tutas en hel del här i Shenyang också, och man svänger lite som man känner för. Folk går mitt i vägen, och ibland kommer en moped sicksackande i mottrafik. Man gör som i USA och får svänga höger vid rött ljus. Det må funka i USA där man inte har så mycket fotgängare och cyklar, men här är det rent livsfarligt och sett flertalet nära olyckor på grund av det. Även om man som fotgängare har grönt ljus så är det inte som hemma att det är fritt fram, utan svängande trafik har företräde (eller i vart fall tar sig företräde). Roligast är i rusningstrafiken, då disciplinen för ljusen är så dåliga så står det uniformerade trafikpoliser vid vägkorsningarna och håller tillbaka fotgängare tills det blir grönt, i annat fall börjar de ju gå ut mellan trafiken. Tänk så mycket personer och pengar de kunde sparat om de respekterade ljusen istället. Fast det märks att arbetskraft är billigt här. Framför allt är det folk från landet som kommer in och tar sig sådana jobb för något år för att sen åka tillbaka och då enligt sin bys synsätt fått en ansenlig mängd pengar. Fast trots att jag igår gick på en enormt lång gata där det bara stod Armani och Gucci på vägg till vägg var det tydligen inte de rikas distrikt, utan "bara" de halvrikas.

No comments:

Post a comment