Analytics

2010-05-06

Beijing - vad tycktes?

Beijing var en mycket trevlig stad. Folk var hjälpsamma och gjorde det från hjärtat då de aldrig förväntade sig driks. De verkade inte direkt vara rädda för tjuvar utan hade sina saker framme. Det var en ovanligt grön stad för sin storlek med träd och buskar överallt. Den ökända smoggen märkte jag inte av alls, och de som bott där ett tag sa att de inte kunde märka någon skillnad från nu och före OS. Jag såg vissa med ansiktskydd, men fick också veta att det beror på en gammal kinesisk tradition om att kvinnor i förförorenad tid bar sådana för kylans skull. Sista dagen hörde jag ett utryckningsfordon, vilket var det första jag hörde. Något att jämföra med New York där det kändes som man hörde det med halvimmars mellanrum. Staden är väldigt turistvänlig då allting står även på engelska. Orsaken är att regeringen sagt åt allt och alla att allting var tvunget att stå på båda språken inför OS. Förhoppningsvis är det något de fortsätter med. Beijing kan klart rekommenderas!

Ni kanske också kommer ihåg hur jag skrev om kontrollen in till Himmelska? En kväll begav ett gäng av oss till OS-centrumet och där var precis samma. Folk med väskor fick lägga dem i en skanner och det stod vakter för att se till att man inte tog in något farligt. Då fick jag förklarat att det var pga högtiderna och så mycket folk väntades. Så åter verkar det som om det jag blivit inslagen i skallen med från västerländska media fick mig att tänka i banor som var fel. Vill man vara krass är det ju dessutom lägre säkerhet än vad många skolor i USA har.

Så vad kan jag säga? Bara två tummar upp!

No comments:

Post a comment