Analytics

2009-09-04

Läsa bör man, annars dör man

Ack våra problem. Jag har beställt nya böcker men inte fått dem levererade ännu, så vad ska då en stackars pojk ta sig till när han läst ut sin senaste bok för nästan en vecka sedan??? Jag har ju inte velat påbörja någon ny i väntan. Jag började läsa en bok om Kinas historia och muren, men efter 35 sidor åkte den i återvinningen. En professor från Cambridge som pratar om skyddsmurar och inte har koll på vart Maginot-linjen sträckte sig, och påstår att murarna var meningslösa då fullskaliga invasioner kom över... jo, men det var inte därför de byggdes lilla du. De skyddar mot räder, och mot det är de grymt effektiva då endast fullskaliga invasioner tar sig förbi. Efter en sådan inledning orkade jag inte läsa längre i den. Poff. Någon som har ett bra tips på en bok om Kinas historia?

Medan jag väntar så börjar jag läsa Caesars "De bello civili" som nyligen utkom i svensk översättning. Gamla hederliga "De bello gallica" som var min andra kontakt med antik litteratur är den bok jag läst flest gånger i mitt liv, så får se hur denna blir.

Attans, 10 sidor in kommer ett mail som säger att mina böcker är levererade...

No comments:

Post a comment